VARİS İÇİN KULLANILAN BİTKİLER NELERDİR


varis kremi
Toplar damarın kan dolaşımı bozulması sonucunda şişmesi ile oluşan bir çeşit hastalığa Varis denmektedir.Fakat bu Varis rahatsızlığına bazı şifalı bitkiler ile son verebilirsiniz.
Bu şifalı bitkiler ile oluşan karışık formüle gelirsek;
-Beyaz ispirtoyu 1 litre miktarında alın ve bunun içine 4 adet kafirun koyun.Bu elde ettiğiniz karışımı Varisli olan kısımlarınıza sürün ve hemen ardından da streç film ile sarıp yatabilirsiniz.
-At kestanesini, at kuyruğu otunu ve çoban çantası otunu alıp ayrı ayrı olacak şekilde hepsini demleyin.Bu demleme aynen çay gibi olacak ve ardından günde 3 ile 4 su bardağı olacak şekilde içebilirsiniz.
-Varis rahatsızlığına aynı zaman da fındık yaprağı ve asma yaprakları da çok iyi gelmektedir.
-4 gram miktarında ki rezene yi 1 bardak kaynar suyun içine koyun ve 10 dakika boyunca bekleyin ardın dan bu suyu da günde 2-3 bardak şekilde tüketebilirsiniz.
-1 kova suyu 40 derece kadar ısıtın ve ardın an bu kaynar suya yarım fincan ezilmiş bir şap ve hemen 1 fincan karbonat ekleyin.İşte bu suya da haftada 3 gün 15 dakika şeklinde bacaklarınızı diz boyuna kadar sokabilirsiniz.Bunun sonucun da varisli bölgelerinizi bu suyun içinde aşağıdan yukarıya doğru ovalayabilirsiniz.
-Bir ceviz kabuğunu alın ve bir de fındık ağacı kabuğu alarak kaynatın.Elde edilen bu suyu da varisli bölgelerinize pansuman şeklinde uygulayın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder