CEP TELEFONU ROOT YAPMA PROGRAMI

Android cep telefonlarının tam işlevli olarak kullanılmasını sağlayan Root işlemi nasıl yapılır? Evet sizinde bir samsung, htc, lg, general mobile, xperia gibi android işlemcilii bir cep telefonunuz varsa bu konu sizide ilgilendiriyor demektir.Bu saydığımız cep telefonu markalarının çıkardığı cep telefonu modellerinin büyük bir kısmı android ile çalışmaktadır ve dolayısıylada ROOT a ihtiyaçları vardır. Peki neden root yapılmalıdır? Buna gerçektende ihtiyaç varmı? 

Root yapmanın en önemli faydası, size telefonun sisteminde daha önce ulaşamadığınız köşelere, detaylara ulaşma hakkı (sadece okuma hakkı değil, yazma / değiştirme hakkı da) sunmasıdır. Böylece telefonunuzdaki tüm sistem dosyalarını isterseniz silebilir, değişiklik yapabilir, yeni temalar kurabilir, gerekli olmayan sistem yazılımlarınıda ortadan kaldırabilirsiniz. 

Örnek olarak Türkiye’de pek kullanılmayan Google Voice ve Amazon mp3 gibi yazılımlar, ayrıca birçok daha iyi çeşidi olmasına rağmen sistemle otomatik yüklenen twitter uygulaması gibi programlar sistemde boş yere yer kaplıyor, bunları silebilir ve telefon hafızasında çok değerli alanlar kazanabilirsiniz.

Peki Root yapmak kolaymıdır ve herkes yapabilirmi?

Android bir telefonu Root yapmak aslında kolay bir işlemdir.


Root yapabilmek için önce andrid telefondaki bazı kısımları aktif hale getirmek gerekmektedir, bunuda telefonun Settings (ayarlar ) bölümünden aşağıdaki resimlerde görüldüğü şekilde yapmalısınız.  Aşağıda 2 ayrı resim bulunmaktadır ,ikiside aynı işlemdir, bazı android telefonlarda 1. resimdeki gibi bazı android telefonlarda ise 2. resimdeki gibi yapılır. Bu telefondaki android versiyonu ile alakalı bir durumdur.

1. Resimlerdende açıkca görüldüğü üzere önce telefonun Settings(ayarlar) kısmına giriliyor buradan Applications (uygulamalar) kısmına giriliyor daha sonra Development(geliştirici) kısmına girilip USB Debugging (usb ayıklayıcı) yazan yere tik atılıyor.



2. Resimdede nerdeyse aynı işlemler oluyor fakat menüde ufak farklılıklar var tabi.Amaç USB debugging (usb ayıklayıcı)yazan yere tik atıp açık hale getirmek.


Bu işlemi yaptıktan sonra android telefonunuz root işlemi için hazır hale gelir,artık telefonunuza uygun bir ROOT yazılımı ile telefonunuzu bilgisayara bağlayıp bu yazılım üzerinden kolaylıkla root yapabilirsiniz.

KOLAYCA ROOT NASIL YAPILIR

Tavsiyemiz https://www.kingoapp.com/  adresindeki Kingo Root yazılımıdır.

Tek yapmanız gereken siteden root yapacagınız telefona android için olan apk yı ındırıp kurmak ve acmaktır.

Açtıktan sonra aşağıdaki gibi program ana ekranı gelicektir.
o ekrandan One Click Root yazan yere tıklayınca program 1- 2 dakika icerisinde telefonu root yapıcak ve işlem bitirecektir.


Böylece rootlama işlemini 2 dk içerisinde bitirmiş olursunuz. Rootlama işlemi bittiğinde telefonda Super User isminde bir program daha olusucaktır. Bu rootlamanın oldugunu gösterir. 

Super User yazan programı tıklayıp acın, program ana ekranında sol üstte bulunan sıralı 3 nokta işareti vardır burası ayar yeridir oraya tıklayın ve Toast yazan ayarı sıfır yapın, boylece yazılım ekranda uyarı vermeyecektır.


Tüm bu işlemler bitince artık cihazınız rootlu demektir.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder