Ana içeriğe atla

Kayıtlar

ANNE KARNINDA CENİNDEN BEBEĞE GELİŞME EVRELERİ

Anne karnında döllenmenin hemen ardından başlayan ve 9 aylık süreç sonunda bebeğin doğumuna kadar geçen süreçteki ceninden bebeğe sürecinin fotoğraflanmış hali.

EŞŞEK SÜTÜMÜ DEDİNİZ BAKIN FAYDALARI NELER

Sonzamanlarda en popüler içecekler arasına girmeye aday olarak karşımıza çıkan eşşek sütü üretiminin çoğunun aslında çocuk hastalıklarıyla ilgili birimlere satıldığı ve astımdan tutunda kansere karşı sağladığı koruyucu etkisi ile ün yapmış bir süttü fakat son zamanlarda eşşek sütünün özellikle zayıflamayı kolaylaştırıcı etkisinin ortaya çıkması bir anda eşşek sütüne olan ilgiyi müthiş bir şekilde arttırdı,özellikle zayıflamaya çalışan bayanlar arasında gittikçe popülerleşiyor.

PORTAKAL REÇELİ NASIL YAPILIR

Portakal Reçeli için malzemeler * 2 kg. portakal * 1 limon * 2 kg. toz şeker Portakal Reçeli yemek tarifi 2 kg.portaklın kabuklarını soyun.Portakla kabuklarını küp olarak kesin.Tencereye su ilave edin. Üzerine portakal kabuklarını ilave edip 5 dakika kaynatın ve acı suyunu çıkartın.Daha sonra tekrar portakalların üzerine sıcak su ilave edin ve tekrar portakal kabuklarını 5 dakika daha kaynatın.Tekrar acı suyunu çıkatın.Portakaları ise küp olarak kesin. Portakalları parçalayıcıdan geçirin.Dha sonra taencereye 2 kg. toz şeker ve portakal püresini ilave edin ve kaynamaya bırakın.Daha sonra üzerine limon suyu sıkın.Limon suyu ile beraber 1o dakika kadar daha kaynatın ve portakal reçelini kavanozlara boşaltın.

VİŞNE REÇELİ NASIL YAPILIR

En çok reçeli yapılan meyvedir vişne reçeli. Reçel diyincede ilk akla gelen reçellerden biridir. Yapımı da hayli kolaydır. Evet sıra geldi vişne reçeli nasıl yapılır'a daha önce ayva reçeli nasıl yapılır ve çilek reçeli nasıl yapılırı anlatmıştık şimdi ise sıra vişne reçelinde Malzemeler: 1 kg şeker 1 kg vişne yarım limon Yapılışı: Vişneleri güzelce yıkayıp, saplarını ayıklayın. Kıvrılmış bir tel yardımıyla çekirdeklerini çıkarın. Bir tencereye bir kat vişne, bir kat şeker olacak şekilde döşeyin ve bir gece bekletin. Ertesi sabah vişneyi kendi suyuyla ocağa oturtun ve reçel kıvamını alıncaya kadar kaynatın. Ocaktan almaya yakın limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın ve ocaktan alın.Ilınınca kavanozlara paylaştırın ve sıkıca ağzını kapatın.

AYVA REÇELİ NASIL YAPILIR

Çilek reçelinin nasıl yapıldığını daha önceden tarif olarak vermiştik şimdi ise ayva reçeli nasıl yapılır ona bakıcağız Ayva Reçeli Tarifi Ayva Reçeli için Malzemeler 2 kg. ayva 2 kg. toz şeker 1,5 lt. su 10 karanfil 1 adet limon suyu Ayva Reçelinin yapılışı Ayvaların kabuklarını soyun.Ayvaların kabuklarını soyduktan sonra rendeleyin.Tencereye 1.5 litre suyu alın.Tencereye rendelenmiş ayvaları ilave edin.Ayvanın çekirdeklerini de ilave edin.Ayvaları ilk önce su ile beraber haşlayın ve kaynamaya bırakın. Ayvalar piştikten sonra tencereye 2 kg.toz şeker ilave edin.Üzerine 10 adet karanfil ilave edin ve pişirmeye devam edin. Ayva reçelini ocaktan almadan 10 dakika önce limon suyunu ilave edin.Ayva reçeli piştikten sonra sıcak olarak kavanoza boşaltın.Kavanozun kapağını kapatın.

ÇİLEK REÇELİ NASIL YAPILIR

Çilek reçeli nasıl yapılır İşte birçok hanımın merak ettiği çilek reçelinin nasıl yapıldığına dair tarif malzemeler: 1 kg çilek 1 kg toz şeker (4 su bardağı) yarım limonun suyu hazırlanması: 1. çilekleri bir kaptan diğerine aktararak birkaç kez yıkayın. saplarını koparıp derin bir tencereye alın ve üzerlerine 4 su bardağı toz şekeri dökün. 2. tencerenin kapağını kapatıp 1,5-2 gün bu halde bekletin. (şekerler tamamen erimiş, çilekler de bıraktıkları suyun içinde yüzüyor olmalılar) 3. beklettikten sonra tencereye orta hararetli ateşin üzerine koyun ve reçeli yaklaşık yarım saat/45 dakika kaynatın. (olup olmadığını anlamak için bir damla reçeli porselen bir tabağa damlatın. tabağı eğdiğinizde reçel akmıyorsa olmuş demektir.) 4. reçel olduktan sonra limon suyunu ekleyin ve 1-2 taşım daha kaynatın. oluşan köpükleri kevgirle alın. reçeli cam kavanozlara aktarıp soğutun.

ERKEKLERİN BAKIŞ AÇISIYLA

Olayları birde erkeklerin bakış açısıyla değerlendirin