Hareketleri, yavaş bir tempoyla yapmanız lazım. Hamilelik sürecinde hareketsiz kalan vücudunuzun kendini toparlaması, hareket etmeye alışması gerekiyor.
İşe, boyun hareketleriyle başlamalısınız. Nefes ve duruş çalışmalarını yapmadan egzersize başlamayın. Vereceğimiz hareketlerle bir çok rahatsızlığın da önüne geçeceksiniz. Kendinizi daha zinde ve sağlıklı hissedeceksiniz.
Aşağıdaki hareketleri on defa tekrarlamanız yararınıza olacaktır.
- Omuzlarınızı çalıştırın. “hayır, istemiyorum” dercesine yukarı kaldırıp indirin ve bunu iki omzunuz için teker teker uygulayın.
- Yere sırt üstü uzanın. Bebeğinizi karnınızın üstüne sırtı oyluklarınıza gelecek şekilde oturtun. Ellerinden de tutun ve karnınızı içeri doğru çekin, kasın ve bırakın. Vücudunuzun üst kısmını da yavaşça kaldırmaya gayret gösterin fakat kendinizi çok zorlamamanız gerekir.
- Bebeğinizi sırt üstü yere yatırın. Sizde yanına yüzü koyun ona bakacak şekilde uzanın. Ellerinizi uzatın ve bebeğinize uzanmaya çalışın. Bu hareketle bütün vücudunuz gerilecektir. Hem de bebeğinizle temas halinde olmak ona da iyi gelecektir. Ona dokunmanız kadar güzel bir şey yok.
- Bebeğinizle yan yana uzanarak, bacaklarınızı sırayla kaldırıp indirin. Sekizer defa bunu tekrarlayın. Bacak ve sırt kaslarınız için ideal.
- Oturun ve bebeğinizi alın karşınıza. Onu koltuk altlarından tutarak yavaşça kaldırın. Öne, arkaya, yukarıya kaldırın, indirin. Her bir hareketten sonra mutlaka ara verin. Bu sayede bebeğinizin de boynu güçlenecek, sizin de kol ve göğüs kaslarınız harekete geçecektir.
- Bebeğiniz göğsünüze yaslanmış bir şekilde ayakta durun. Bir bacağınızı öne doğru kaldırın, bu pozisyonda en fazla 60 saniye olmak üzere bekleyin. Sonra diğer bacağınıza geçin.
Bu egzersizler sayesinde hem siz zinde bir vücuda kavuşmanın tadını çıkarabilir, hem de bebeğinizle bir şeyler paylaşmanın keyfine varabilirsiniz. Hepsi bir yana, bu durumdan en çok yarar sağlayacak olan şüphesiz ki bebeğinizdir.
Yorumlar
Yorum Gönder